Preventie Basis Onderwijs 


Veerkracht

Wat is een sessie veerkracht voor het Basisonderwijs?


Twee vormingssessies voor het 4e en 5e leerjaar om de veerkracht en het algemeen welbevinden van de leerlingen te verhogen. In deze sessies oefenen de leerlingen verschillende basisvaardigheden. Het spreekt voor zich dat deze vaardigheden blijvend, ook na de vormingssessies, gestimuleerd moeten worden.


De vorming bestaat uit 2 sessies, telkens 2 aansluitende lesuren waarin we in dialoog gaan over volgende thema's:

  • Sessie 1: positief leren denken, lichaamsbewustwording & -controle, grenzen aangeven en respecteren + inzetten op talenten en klasverbinding
  • Sessie 2: emoties van jezelf en anderen (h)erkennen, gezonde copingstrategieën en ontspanningsoefeningen

De werkvormen in de sessies worden gekoppeld aan de leerplandoelen. Meer informatie vind je via de infobrief onderaan de pagina.

Hoe gaan we te werk?

Onze visie is maximale betrokkenheid en minimale belasting. Wij doen de voorbereiding en brengen de vorming in de klas. De leerkracht sluit aan, heeft een actieve rol en gaat mee in dialoog met de leerlingen.

Wat hebben we nodig van jullie als school?

Het is een interactieve en ervaringsgerichte vorming. Dit vraagt voldoende ruimte (bv. een polyvalente ruimte). In functie van de vorming hebben we ook een lokaal met computer en beamer nodig en is het helpend als de stoelen op voorhand in een kring worden klaargezet.

Hoe inschrijven?

Via dit formulier kan je het 4e en/of 5e leerjaar aanmelden voor de sessies. Na aanmelding nemen we contact op per e-mail om de sessies in te plannen. Let op: deze sessies worden enkel ingepland op maandag, woensdag of vrijdag.

Hieronder vind je de infobrieven voor ouders en leerkrachten.


Materialen: