Basis Onderwijs - Transitie


Transitie

Wat is een sessie 'transitie naar het secundair onderwijs'?


Tijdens twee lesuren voor het 6e leerjaar staan we klassikaal stil bij de overgang naar het secundair onderwijs. Heel wat leerlingen hebben vragen/zorgen over de nieuwe schoolomgeving (bv. de bus nemen, klaslokaal vinden, examens...). De focus ligt in de sessie op:

  • Hoe kan je omgaan met spanning die komt kijken bij de overgang?
  • Het belang van de eerste indruk. Hoe maak je een goede 1e indruk?
  • Hoe maak je nieuwe vrienden in een nieuwe omgeving?
  • Tips & tricks uitwisselen met de groep.

Het doel van deze sessie is het normaliseren van spanning, taboe doorbreken en tools aanreiken om met deze nieuwe uitdaging om te gaan. 

Hoe gaan we te werk?

Onze visie is maximale betrokkenheid en minimale belasting. Wij doen de voorbereiding en brengen de vorming in de klas, de leerkracht sluit aan, heeft een actieve rol en gaat mee in dialoog met de leerlingen.

Wat hebben we nodig van jullie als school?

Het is een interactieve en ervaringsgerichte vorming. Dit vraagt voldoende ruimte (bv. een polyvalente ruimte). Het is  helpend als de stoelen op voorhand in een kring worden klaargezet.

Hoe inschrijven?

Via dit formulier kan je het 6e leerjaar aanmelden voor de sessies. Na aanmelding nemen we contact op per e-mail om de sessies in te plannen. Let op: deze sessies worden enkel ingepland op maandag, woensdag of vrijdag.

Meer informatie vind je in de brief voor leerkrachten/scholen en ouders: